Da Frame oblikovanje obrvi

Vprašanja in odgovori o microbladingu in powder brows (senčenju obrvi)

Microblading ali japonsko vrisovanje obrvi ali phi vrisovanje so vse izrazi za enako tehniko z vedno nadgrajenim načinom vrisovanja obrvem podobnih dlačic. Če je vrisovanje narejeno pravilno bo klientka dobila bogatejše obrvi, ki bodo videti kot naravne.

Kakšna vprašanja pogosto dobim:

Kako vedeti ali je za vas primerna tehnika microblading ali senčenje (powder brows)?

Navadno se o tem s klientko prej posvetujem, da izvem kakšne običaje ima pri ličenju in ali ga sploh uporablja in ji pokažem primere tehnik microblading in powder brows oz. senčenje obrvi. 

Kako se odločiti za primerno obliko obrvi?

Včasih klientke s seboj prinesejo slike obrvi, ki so jim všeč in imamo na posvetu potem to za izhodišče, hkrati pa želimo čim več obstoječih obrvi in dlačic ohraniti, da izgleda končni rezultat naraven. Kadar se odločimo za popolnoma novo ali drugo obliko, se o tem posvetujemo dodatno, da klentka razume in si lahko vizualno predstavlja obliko.

Ali bodo obrvi sive, modre ali zelene po microblading?

Pri pripravi pigmenta je potrebna velika pozornost in poznavanje tonov kože. Koži je potrebno znat določiti ton in podton, da se lahko pripravi temu primeren pigment, saj je redko le en odtenek dovolj. Zato je pomembno poiskati certificirano oblikovalko in preveriti mnenja in ocene klientk.

Koliko bodo obrvi po microbladingu zbledele, ko se zacelijo?

Približno med 20% in 30%. To je povprečje in ne pravilo! Lahko se zgodi, da zbledijo skoraj popolnoma na določenih predelih. To lahko opazite že po prvem tednu od vrisovanja ali ko se obrvi zacelijo. Seveda se čas in način celjenja razlikuje od kože do kože. Seveda bo praksanje luščeče se kože dodatno vplivalo na postopek celjenja, zato praskanje ni zaželeno, saj lahko zaradi praskanja nastanejo tudi brazgotine.

Kako dolgo bodo obrvi po microbladingu temne?

Prve dni (do 72 ur) po microblading (japonskem vrisovanju) so obrvi najbolj intenzivne (temne). To je zato, ker je vrisovanje kot sveža tetovaža poseg v dermis in zato koža postane rdeča in otekla. Do 7 dni od japonskega vrisovanja rdečica in oteklina izgineta, prav tako pa se lahko obrvi tudi že oluščijo.