Da Frame oblikovanje obrvi

Microblading & powder obrvi – zakaj se ti dve tehniki oblikovanja obrvi poleti odsvetuje

Nega za permanentni make up je skoraj enaka kot za tattoo.

Kljub temu pa se nekatere vseeno odločajo za tehniki permanentnega oblikovanja obrvi in druge ne.

Če se rada sončite in ste veliko v morju ali bazenu, potem bi s permanentno tehniko oblikovanja obrvi sigurno lahko počakali, da je poletne sezone konec, razen če boste pripravljeni za dva tedna temu odreči!

S permanento tehniko oblikovanja obrvi microblading ali powder obrvi (puder) se posega v kožo, s tem se kožo rani in, če se grobo izrazim, delamo luknjice v kožo kamor vnesemo pigment. Torej rezultat so s pigmentom obarvane mikro ranice, vendar vseeno ranice.

Te ranice se morajo zaceliti lepo, da je rezultat tak, kot smo se dogovorili pred postopkom oblikovanja obrvi, kajti ni vse odvisno le od dela kozmetičarke.

Nega, nega, nega…

Pod nego spada tudi skrb, da sveže oblikovane obrvi po tehniki microblading ali powder obrvi niso izpostavljene soncu in ne namakanju v vodi. Vsaj 14 dni. Vsaj!

Koliko časa se vam celi rana na roki? Enako se bo celila koža obrvi.

Kako bi skrbeli za rano na roki, da ne ostane brazgotina ali se koža deformira (ostane brez pigmenta)? Če je vaš odgovor, da temu ne dajete dovolj pozornosti, potem počakajte s permanentno tehniko do jeseni. Če pa kožo takrat negujete in namenjate dodatno pozornost, potem vam ni nujno čakati do jeseni.

Vem, da se ponavljam, ampak obrvi so okvir obraza

Vedno prejmete navodila za domačo nego obrvi po postopkih microblading ali powder obrvi, da vam je lažje in imate najpomembnejše informacije pri sebi, ampak glede na letni čas je nega malenskost prilagojena, ravno zato, da bodo obrvi lepo oblikovane in ve zadovoljne.