Da Frame oblikovanje obrvi

Katra Lah oblikovanje obrvi

Vse se je začelo leta 2016, ko sem rekla, da preprosto moram naredit nekaj zase. Kozmetika me je vedno navduševala, ko je šlo za vizažistvo – iskanje simetrije, poudarki potez in oblike obraza, senčenje pomanjklivosti in poudarjanje adutov, vendar sem generacija, ko je bil najbolj cenjen poklic ekonomista, pravnika ali doktorja, zato vpis na srednjo kozmetično šolo ni šel skozi. Dolgo časa sem iskala nišo, ki bi ustrezala meni in privzgojenemu prepričanju, umetniško plat, kot ji sama pravim, pa naj bi prerasla.

V moji generaciji je bilo modno oblikovanje obrvi v ozko črto, kar je terjalo, da so obrvi nehale rasti in sem ostala z ozko linijo. To me je grozno motilo, zato sem preučila ponudnike in se odločila za japonsko vrisovanje obrvi. Nad rezultatom sem bila tako navdušena, kot bi mi nekdo vrnil roko. Bila sem bolj samozavestna in sproščena. Takrat sem sklenila, da bom poiskusila, če je kozmetika in vizažistvo res zame. Čez nekaj mesecev sem pridobila certifikat za microblading, kasneje izobraževanje za barvanje obrvi s kano in tečaj nitkanja. Strokovno izobrazbo pa sem dopolnila na Akademiji za kozmetično izobraževanje v Ljubljani. Moja izobrazba je končana srednja kozmetična šola, študij pa sem nadaljevala kot organizator socialne mreže.

Nikoli si nisem mislila, da bom upala pustit varno službo in se podat na podjetniško pot, vendar sem se, ker uživam v tem kar delam in zadovoljstvo strank je samo dodatno potrdilo, da sem naredila prav.

Katra lah oblikovanje obrvi