Da Frame oblikovanje obrvi

Senčenje, brazgotine, strije in motnja pigmentacije (vitiligo)

Brazgotine

Brazgotina je posledica procesa celjenja kože. Manjše lahko izginejo, medtem ko večje lahko ostanejo – so izbočene ali obarvanje.

Korekcijsko senčenje zaceljenih ran – brazgotin, je priporočljiv estetski postopek kadar so te na predelih, ki jih večkrat vidimo in nam ovirajo sproščeno, da bi živeli kakovostno in polno življenje.

Koža sicer ima svojo naravno zaščito pred UV žarki, a je po postopku senčenja nujna uporaba kreme s SPF50.

Strije

Strije se pojavijo kot “razpoka kože”. Čeprav jih nemalokrat povezujemo s hitro izgubo ali pridobitvijo telesne teže in nosečnostjo, se pojavijo tudi v puberteti pri dekletih in fantih, ko se telo razvija.

Estetsko senčenje strij je priporočljivo, ko se te obarvane termneje ali svetleje ter vam s tem povzročajo slabšo kakovost življenja. Tudi po senčenju stij je kožo potrebno zaščititi pred UV žarki z ustrezno zaščito.

Vitiligo

Vitiligo je motnja v pigmentaciji kože, ki se kaže kot izguba pigmenta kože – svetle liste po telesu. Bolezen prizadane približno 1% ljudi v vseh življenjskih obdobjih, najpogosteje pa me 10. in 30. letom starosti.

Koža izgubi naravno zaščito

S tem, ko koža izgubi pigment, izgubi tudi svojo naravno zaščito pred UV žarkom, zato mora biti predel, kjer je izgubljen pigment dobro zaščiten s kremo, ki vsebuje vsaj SPF20.

Ali senčenje prekrije predele izgubljenega pigmenta?

Vitiligo je bolezensko stanje, ki se navadno širi po celem telesu. Ker koža na teh predelih nima več naravne zaščite se lahko pojavi odstopanje pigmenta ob nepravilni negi in slabi zaščiti proti UV žarkom. Lahko se pojavi tudi meja med predelom, ki je bil senčen, če se bolezen širina naprej.

Vas zanima še kaj več? Svoja vprašanja lahko pustite v komentarju članka ali pišete na info@da-frame.com