Da Frame oblikovanje obrvi

Oblikovanje obrvi s temi koraki

Katera tehnika za oblikovanje obrvi je najbolj praviln?

Oblikovanje obrvi ima več tehnik, skoraj toliko kolikor je stilistk, zato nobena ni “ne-pravilna”, ker je najpomembnejši rezultat in zadovoljna stranka.

Zato sem pripravila postopek oblikovanja obrvi korak za korakom s katerim se lahko preizkusiš iz udobja domačega kavča. Na našem Facebook in Instagram profilu pa lahko najdeš tudi kratek filmček o tem.

1. Korak: Zlati rez dolžine obraza & notranji / spodnji del korena obrvi

Zlati rez dolžine obraza naj poteka po sredini nosu in se nadaljuje do lasišča. Na to navpično črto bomo delali se dela pravokotno linijo, kjer obrvi začnejo rasti. Tako se tudi vidi ali obrvi rasteta v enakem nivoji ali je katera stran višje ali nižje. Pri meni je desna obrv nekoliko nižja od leve, zato si tam dlačice puščam rasti kolikor se da, pred časom pa sem si zaradi nesimetrije obrvi oblikovala z microbladingom in popravila simetrijo za cca dve leti in pol.

2. Korak: Zgornji / zunanji del korena obrvi

Drugo pravokotnico naredim nekoliko višje od spodnje in je spodnji vzporedna. Višje jo naredim za debelino obrvi – torej tam kjer nehajo rasti. Ker je moja desna obrv nižja od leve obrvi, desno le nekoliko pristrižem.

3. Korak: Lok

Še ena vzpordnica višje je najvišja točka, kjer obrvi rastejo preden se smer spremeni in pusti. Nekje se razlika med korenom in lokom vidi bolj, drugje manj. Pri meni je desni lok obrvi nižji, tako kot je nižji koren obrvi, zato vedno desni lok obrvi pobarvala višje. Kako? -ker imam tam nekaj “puha” oziroma velusnih dlak, jih bom z barvanjem vključila v obrv in naredila bolj simetrično oblikovane obrvi.

4. Korak: Konica – Zunanji / zgornja liniji

Kjer vidim, da dlačice rastejo – ob tem robu naredim linijo in jo podaljšam, da seka zlati rez. Enako naredim na levi in desni obrvi. Pomembno je, da se stikata na enaki točki zlatega reza.

5. Korak: Konica – Notranji / spodnja liniji

Ob notranji robu rasti obrvi naredim linijo, ki tako na desni in levi obrvi na enaki točki sekata zlati rez.

Na koncu konice, kjer se zgornja in spodnja oz. zunanja in notranja linija sekata, se obrv konča oziroma, nikoli ne grem dlje od tega stičišča. Dolžino prilagajam tudi dolžini že obstoječih obrvi in seveda željam stranke.

6. Korak: Notranja / spodnja linija obrvi od korena

Ob robu rasti od korena do loka naredim linijo in jo podaljšam do zlatega reza, kjer se stikata desna in leva obrv. Lahko se zgodi, da v primerjavi s to linijo moj rob rasti odstopa ali je bolj ukrivljen, ker tam dlačice ne rastejo več od prekomernega puljenja ali imajo drugo smer rasti. S pravimi postopki oblikovanja obrvi se to tudi tako obliko popravi.

7. Korak: Zunanja / zgornja linija od korena obrvi do loka

Enako kot na notranji / spodnji strani obrvi, naredim tudi na zunanji / zgornji. Moja desna obrvi deluje bolj ravna od leve najprej zato, ker je smer rasti bolj navzdol in ker ob gubanju čela desna obrv naredi nekakšno ležečo S obliko. Na mimiko obrza sicer nimam vpliva, ravno linijo pa sem popravila z microbladingom in jo rahlo omehčala, da je bolj podobna levi, ker mi je tako všeč. Lahko pa bi levo obrv, ki je bolj ukrivljena oblikovala v bolj ravno.

Ko imam vse te linije narejene, jih malce odebelim, da so bolj jasne in predstavljajo simetrično oblikovane obrvi. Znotraj teh linij obrvi pobarvam s kano in obliko poudarim, ali jih samo oblikujem, če so razraščene. Na koncu očistim čelo in nos, da se linij več ne vidi.

Preizkusi se in mi napiši komentar pod objavo, če rabiš pomoč. Lahko pa tudi na email info@da-frame.com.