Da Frame oblikovanje obrvi

Moja jutranja nega obraza

Najprej bom priznala, da do svojega 31. leta nisem dala negi obraza nič pozornosti. Poleti sem uporabljala le tonik, ker sem imela vedno mešano kožo (normalna lica in zlo masten in sijoč T predel), zato se je vsaka dodatna plast še toliko bolj svetila. K sreči težav z vnetimi aknami nikoli nisem imela, le komedone sem in tja.

Moj najvišji SPF je bil 8 in začela sem ga uporabljati šele, ko sem bila na plaži. Po poletju je prišla spet zima in za njo pomlad – spet toplo sonce in konec sezone UGGic. Tista pomlad je bila prelomnica. Skočila sem na balkon, se nastavit toplim sončnim žarkom in v tistih nekaj minutah se je zgodilo… Hiperpigmentacija v velikosti golf žogice sredi čela!! To je bila prelomnica, ko sem se začela bolje posvečati negi kože in raziskovati kozmetične izdelke in sestavine v njih.

Zdaj mojo nega obraza sestavlja kar nekaj izdelkov:

  1. Čistilna pena

Moja koža je bila vedno mešana s precej mastnim T predelom, zato za čiščenje obraza najraje uporabljam čistilni peno Peel Re-New od Afrodite, ker kožo razmasti. Pena je vsekakor najboljša izbira za mešano, mastno in aknasto kožo, ker por ne maši dodatno in ne vsebuje olj.

  1. Tonik

Pri toniku nisem prav izbirčna, navadno gledam, da je za normalno ali mešano kožo. Kljub temu, da imam kožo mešano, me po čiščenju s peno zna zatezati po licih, zato je tonik nujen za uravnavanje pH.

  1. Serum

Natura Siberica je bil moj prvi anti-age serum, ki sem ga kupila in pri tem imela res srečo. Zame se je izkazal za res učinkovit anti-age serum, s takojšnjim učinkom. Moja koža je bila navlažena, zgladil je linije in naredi mehko na dotik. Tudi manj sijaja je bilo opaziti.

  1. Vitamin C

Je odličen antioksidant in nujen pri reševanju težav s hiperpigmentacijo, ker deluje posvetljevalno. Poleg askorbinske kisline je najnovejša pridobitev askorbil tetraisopalmitat, recimo C20 Tetraforce, ki je v primerjavi z ostalimi pripravki vitamina C aktiven že v zelo nizki koncentraciji. Vitamin C se uporablja med 15% do 20%, tetraisopalmitat pa med 0,5% do 3%.Trenuno uporabljam Hylamide C25 booster, sicer v 25% koncentraciji. 

  1. Nega okoli oči

Moj prvi nakup izdelka za očesno nego je Hylamide SubQ Eyes. Zanj sem se odločila predvsem zaradi napihnjenih podočnjakov. Za to znamko sem se odločila samo zato, ker jo prodajajo na Deciem-ovi strani, kjer redno kupujem The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA.

  1. Vlažilna krema

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA, s katero sem izredno zadovoljna in je ena prvih krem, ki se vpije v mojo kožo in ne pusti plasti sijaja

Trenutno jo kombiniram z Paula’s Choice Resist super-light daily wrinkle defense SPF 30, ki mojo kožo matira in gladi ter ima SPF 30. Kar me moti pri tej PC je, da je rahlo obarvana rozkasto nude, ki ni podobno mojemu tonu kože in občuti se zatezanje.

  1. Krema SPF 50

Kadar ne uporabim PC, ki že ima SPF 30, uporabljam dodatno zaščitno kremo po navadi SPF 50, vendar je problem najdi kremo, ki kože ne zmasti oziroma ne pušča mastnega sijaja. Preizkusila sem že 3, ki so obljubljale mat učinek pa temu ni bilo tako. Zato sem se tudi odločila za PC, ki ima več učinkov.

  1. Piling

Najrajši PEEL RE-NEW BHA Eksfoliant od Afrodite, za rednejšo uporabo pa AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution od TO. moram priznat, da je moja koža precej tolerantna, ampak če sem kdaj predolgo pustila piling delovati (20 minut namesto 10) je bilo še nekaj dni občutiti napako.

Kozmetične izdelke konstantno kombiniram in spreminjam, preizkušam nove, ker je teh res ogromno in iščem še svojih top 5 ali 6. Ne verjamem, da so najdražji najboljši in veliko si pomagam z blogerkami s področja kozmetike, recimo Cosmedoc.si in Tixibeauty in pa skupina na FB Ljubim kozmetiko, kjer punce pišejo o izkušnjah in mnenju.

Deli svoje favorite med izdelki ali napiši svoje mnenje o mojih..