Da Frame oblikovanje obrvi

Mit ali resnica: Poletje in permanentno oblikovanje obrvi

Da je poletje čas, ko se za permanentno oblikovanje obrvi (microblading in puder obrvi) ni priporočljivo odločati, smo slišali že dolgo nazaj, češ da je sonce krivo. Ampak zakaj?

Svoj nov set powder (puder) obrvi sem si naredila julija 2021 in še vedno so take, kot drugi teden po vrisovanju. Ker poznam svojo kožo in vem, da imam T cono (obrvi, nos, brada) mastno, sicer pa je koža normalna, torej mešana, sem temu primerno prilagodila tudi nego kože po vrisovanju. Z Bepanthenom svojih svežih puder obrvi nisem negovala nič, sem pa nanašala kremo s SPF50, ko so se obrvi oluščile in zacelile.

Zakaj sem nego prilagodila?

Kot rečeno, poznam svojo kožo in koliko vlage ima, zato v poletnih (toplejših) dneh ne potrebuje dodatnega vnašanja vlage. Prav tako je prav, da povem, da sem si nov set powder (puder) obrvi naredila 2 tedna pred dopustom, ker sem vedela, da se bodo v tem času že zacelile in oluščile. Druga stvar pa je tudi to, da nisem tip ženske, ki bi lahko cel dan poležaval na plaži in se sončil več ur – med 11.00 in 16.00 me najdeš v senci, vmes pa s sončnimi očali in/ali klobukom (kapco), če grem kam.

Uporaba kreme s SPF30 in 50 je v moji negi vedno, še dodatno pozornost pa dobi poleti, zato to ni nič neobičajnega. Tudi, ko se sončim imam klobuk ali kapco ter sončna očala, kljub SPF 30 in 50.

Kaj pa potenje?

Vedno poudarjam, da se prekomerno potenje po vrisovanju odsvetuje, saj lahko znoj potisne pigment iz kože.

Pri meni je poletje navadno čas, ko se moji treningi prestavijo v fitnes in bolj zgodnje ure. Najlažje mi je vadit ob 6:30 na fitnesu, ker v popoldanski ali večerni vročini in sopari nikoli nimam volje.

Tudi potenju se pri tem nisem strogo izognila, saj sem vseeno obiskovala fitnes, in počela vse kot bi sicer. Tudi, ko sem bila zvečer v mestu z družbo, nikoli nismo bili dogovorjeni ob urah, ko je sonce še močno pripekalo, ker je neprijetno že tako, ampak smo vedno počakali, da se nekoliko ohladi. Poleg tega pa ima vsak lokal, bar, pisarna itd. ima klimo.

Torej… Lahko bi celo rekla, da je tudi kakšna prednost permanentnega oblikovanja obrvi v poletnem času, če seveda poznate svojo kožo dovolj dobro.

In prosim ne nikamor brez kreme s SPF.