Da Frame oblikovanje obrvi

Mit ali resnica: Poletje in permanentno oblikovanje obrvi

Da je poletje čas, ko se za permanentno oblikovanje obrvi (microblading in puder obrvi) ni priporočljivo odločati, smo slišali že dolgo nazaj češ, da je sonce premočno in vpliva na obstojnost. Ampak zakaj?

Svoj nov set powder (puder) obrvi sem si naredila julija 2021 in še vedno so take kot drugi teden po vrisovanju. Ker poznam svojo kožo in vem, da imam T cono (obrvi, nos, brada) mastno, sicer pa je koža normalna, torej mešana, sem temu primerno prilagodila tudi nego kože po vrisovanju. Z Bepanthenom svojih svežih puder obrvi nisem negovala skoraj nič, sem pa nanašala kremo s SPF50, ko so se obrvi zacelile.

Zakaj sem nego prilagodila?

Kot rečeno, poznam svojo kožo in koliko vlage že ima, zato v poletnih (toplejših) dneh ne potrebuje dodatnega vnašanja vlage. Prav tako je prav, da povem, da sem si nov set powder (puder) obrvi naredila 2 tedna pred dopustom, ker sem vedela, da se bodo v tem času že zacelile. Druga stvar pa je tudi to, da se na dopustu ne izpostavljam soncu 11.00 in 16.00 uro in tudi, ko se redno nanašam kremo s SPF30 in SPF50.

Kaj pa potenje?

Vedno poudarjam, da se prekomerno potenje po vrisovanju odsvetuje, saj lahko znoj potisne pigment iz kože. Govorim izrecno o potenju poleti, ne telesni aktivnosti. Lahko pa dodam, da ob sveže vrisanih obrveh s telesno aktivnostjo počakam 3-4 dni.

Potenju se pri tem nisem popolnoma izognila, saj so dnevi vroči že brez aktivnosti, zato se tudi kasneje, ko sonce počasi zahaja odpravljamo spet ven ali izpod klime. V službi pod prijetno klimo je super, sledi vožnja do doma v vročem avtu in zopet nazaj pod klimo. Vso dogajanje se nam prestavi na zgodnejše ali poznejše ure, ko temperature nekoliko padejo.

Zato ne bi rekla, da poletje ni primerno za permanentno vrisovanje obrvi, le domača nega je prilagojena.

In prosim, nikamor brez kreme s SPF.