Da Frame oblikovanje obrvi

Microblading vs. Powder – katera tehnika je dlje obstojna?!

Pogosto dobim vprašanje katera tehnika za permanentno oblikovanje obrvi je dlje obstojna ali pa se stranke odločijo za eno ali drugo tehniko, ker so slišale, da je dlje obstojna.

Pa je to res? Je res tehnika microblading oblikovanje obrvi drugačna od powder (puder) oblikovanja obrvi? In tudi, če se microblading in powder izvajata z istim strojčkom?!

Permanentno oblikovanje obrvi, neglede na tehniko, ki so izbere stranka, ne gre tako globoko v kožo kot gre tetovaža, zato tudi zbledi in je potrebna obnovitev.

Prav tako ne smemo pozabiti, da koža ni list papirja, ampak je živa stvar.

5 najpogostejših faktorjev, ki vplivajo na obstojnost

  1. Tip kože – normalna, mastna, mešana, suha, občutljiva in problematična. Dober primer sva moja mama in jaz -njena koža je suha, zato so njene obrvi obstojne med 4 in 5 let medtem, ko moja mešana koža (mastna T-cona) zahteva obnovitev obrvi po 2 letih.
  2. Stanje kože – v kolikor je kakšno drugo stanje na koži kot normalno, na primer mozolji, ranice, hraste itd., bo pigment ta tistem predelu najverjetneje zbledel, ko se bo stanje kože povrnilo v prvotno stanje. Zato mora biti koža nepoškodovana, ko se odločate z permanentno oblikovanje obrvi.
  3. Pravilnost izvajanja – tudi se zgodi, da stilistka ne gre dovolj globoko z vrisovanjem s tem pa lahko pigment popolnoma zbledi in oblika izgine, ko se obrvi zacelijo.
  4. Redka kri – normalno je, da koža ob prebadanju nekoliko zakrvavi, kot bi vas zbodel trn. Pri nekaterih bolj, pri drugih manj, vendar so izjeme, ko koža zakrvavi občutno bolj. Kaj to pomeni? Taka kože se ponavadi zelo dobro celi in obnavlja in je dobro prekrvavljena, zato vrisovanje in ubode hitro zgladi ter pigment izloči.
  5. Nega po oblikovanju obrvi – primerna nega je ključna, saj lahko obdrži dobre temelje za lepe in obstojne obrvi in normalno zaceljeno kožo brez brazgotin. Zato tudi prejmete navodila za nego doma ob obisku.

Powder (Puder) obrvi ali microblading se med seboj v obstojnosti ne bi smela razlikovati. Prej se bo odtopanje v obstojnosti kazalo med različnimi stilistkami obrvi.