Da Frame oblikovanje obrvi

Ličila za oblikovanje obrvi

Ko pride do kozmetike je produktov nešteto, zato ni dvoma, da lahko prav vsaka najde najboljšo zase. enako velja za ličila tako manj kot dlje obstojna. 

Za oblikovanje obrvi se največkrat odločimo za izdelke dostopne v drogerijah, navadno, ker ga lahko kupimo takoj in ni potrebno čakati na termin pri kozmetičarki in ker je cenovno bolj dostopen.

  1. Barvica za oblikovanje obrvi

Cenovno dostopen kozmetičen izdelek sestavljen iz voskov, olj, barvil in drugih sestavin, ki dajo značilno strukturo, odtenek in trdoto izdelku. Oblikovanje obrvi je enostavno, daje lep zaključek in ostre linije. Navadno se ostre linije zabriše s krtačko. Tako oblikovane obrvi so obstojne dokler se barvica ne razmaže ali se jo odstrani z obrvi.

  1. Senčilo za oblikovanje obrvi

Senčilo za oblikovanje obrvi je cenovno podobnega ranga, za nanos je otreben čopič. Narisane linije niso tako ostre kot pri barvici, je bolj transparentno zaradi sestave kot so smukec, koalin, magnezijev karbonat, cinkov oksid, bisabolol, barvila in pigmenti. Ker je oblika trdna in suha je bolj odporna pri potenju, vendar pa vseeno obstojna dokler si ne umijemo obraza.

  1. Gel in črtalo za oblikovanje obrvi

Po sestavi podoben zgornjima dvema, vendar z večjo vsebino olj in ljuda, ki daje značilen sijaj. Nanaša se s krtačko ali čopičem in je zelo prekriven. Cenovno enako dostopen in manj časa obstojen.

Vsi te kozmetični izdelki so zaradi sestavin lahko izzovejo atopijski dermatitis, ker vsebujejo veliko barvil, ki vsebujejo težke kovine.

  1. Barve za oblikovanje in barvanje obrvi in trepalnice

Take barve so obstojne en do dva tedna kar prihrani kar nekaj časa pri urejanju in je tudi bolj odporen na stik z vodo in znojem, zato ste lahko bolj brezskrbni, je pa za njihov nanos potrebno mešanje z razvijalcem. Pred uporabo je priporočljivo narediti alergijski test, ker lahko ob neupoštevanju takega nasveta, nastane huda alergijska reakcija. Cenovno še vedno v območju prejšnjih opisanih izdelkov.

  1. Kana za oblikovanje in barvanje obrvi 

Naravno barvilo, ki se že dolgo uporablja za barvanje las (kana, sena in indigo glede na želen odtenek) inpa tudi za barvanje obrvi, kjer je odtenkov na izbiro še več, ki se med seboj lahko mešajo za točno želen odtenek. Obstojnost je dlje časa (med 4 in 6 tedni) pri čemer nam prihrani čas pri dnevnem ličenju, da smo lahko brezskrbno urejeni dlje časa. Cenovno je malo dražja od prejšnjih izdelkov, med 25 in 30 €.

  1. Permanentno oblikovanje obrvi

Tehnike permanentnega oblikovanja obrvi spadajo med invazivna ličila, saj prodrejo v kožo z različnimi instrumenti kot tetovaža. Postopek ni popolnoma neboleč, vendar pa zato dlje časa obstojen. Cenovno je od vseh ličenj obrvi najdražji, med 100 in 200 €.