Da Frame oblikovanje obrvi

Kako pravilno oblikovati obrvi

Uporabi nitko! Zadnja tehnika nad katero sem resnično navdušena je uporaba nitke za risanje linij. Torej, vzamem nitko, s katero bi sicer odstranjevala dlačice in jo povlečem čez barvico, da ostane obarvana.

Pri tem sedim modelu pri vrhu glave in jo gledam navpično. Z obarvano nitko naredim navpično linijo od sredine njenega nosu do sredine čela. Vzporedno tej liniji naredim črto, ki poteka od konca desne nosnice, mimo kotička desnega očesa in obrvi do sredine čela. Enako ponovim na levi strani. Vse dlačice pri korenu, katere so preko linije proti sredinjski črti, se lahko odstrani.

Naslednja linija, ki jo naredim je pravokotna na vse tri in tista, ki določa višino loka. Če je črta narejena pod pravim kotom, se vidi da obrvi niso vedno simetrične in se tako prazne prostore zapolni ali lok spusti. Enako velja za spodnjo linijo in linijo pri korenu. Če je narisana črta pod pravim kotom, se korena lahko poenoti in obrvi naredi bolj simetrične. Nato se lotim konice, ki so zariše od konice nosnice preko zunanjega kotička očesa proti lasišču. Do tam naj sega dolžina obrvi. Postopek ponovim na drugi strani. Naslednja, ki jo zarišem je tista v zgornji liniji konice, torej od loka proti konici.

Pomembno je, da se ta linija pri levi in desni obrvi sekata na enaki točki srednje oz. prve zarisane črte. Enako storim na spodnji strani konice. Ko imam te linije narejene le še povežem zarisano v okvir in lahko pričnem s puljenjem odvečnih dlačic in nato barvanjem s kano. Probaj sama in sporoči kako ti je tehnika všeč.