Da Frame oblikovanje obrvi

Ali striženje obrvi, res da obrvem več volumna?

Kaj se zgodi, ko obrvi pristrižemo? Mnogi tutoriali pri oblikovanju obrvi dosežejo bolj ostro linijo tako, da obrvi pristrižejo. Moja izkušnja pri oblikovanju obrvi s striženjem je, da v korenu obrvi tudi sama pristrižem, če je to res nujno, kar pomeni, če so obrvi res predolge ali si stranka to izrecno želi, ampak kaj se zgodi ob rednem striženju?!

Oblika sicer je bolj ostra, obrvi sta videti bolj poenoteni, a dolgoročno jih je potrebno vedno znova pristriči. Obrvi so dlake in ne lasje, zato dolgoročno striženje enako vpliva nanje kot na ostale dlake. Recimo pri britju nog, so dlake še močnejše, še več, iz ene korenine izrastejo tudi po dve ali tri nove.

Pri dlačicah obrvi gre za podobno stvar. Dolgoročno striženje obrvi, bo dlačice sicer odebelilo in podaljšalo, vendar ne upajte na večji volumen. Če imate obliko, ki ste jo dolga leta vzdrževale/li s puljenjem, tam dlačic ne bo več toliko, bodo na predelih kjer jih imate, s striženjem dlačice daljše in debelejše, kar vam lahko koristi pri predelih brazgotin, kjer dlačice ne rastejo.