Da Frame oblikovanje obrvi

Katere zvezdnice so postavile smernice tudi pri oblikovanje obrvi

Oblikovanje obrvi se je skozi leta spreminjalo kot se je spreminjala moda. Od tanjših ozko oblikovanih obrvi, ki naj bi bile bolj privlačne in sexi, do košatih in neukrotljivih za drzne in uporniške ženske. In k sreči je danes vsaka oblika dovoljena in trendi, celo unibrow ne povzroča več toliko kritike. V tej objavi se bom posvetila nekaterim ikonam, ki so definitivno postavile smernice in bile nekakšne muze, ne samo v modi in lifestylu, ampak tudi pri oblikovanju obrvi.

Marlene Dietrich je bila sigurno ena tistih, ki je svoje obrvi močno in ozko risala z barvico.

Komur je vsaj malo všeč jazz, se bo sigurno spomnil Billie Holiday , jazz pevke, z tanko narisanimi obrvmi, ki so bile kot šablona za oblikovanje obrvi.

Frida Kahlo, revolucionarna slikarka, katere obrvi so se raztegovale čez celo čelo, z vmesnim stičiščem na sredini, tako imenovan unibrow je postal njen zaščitni znak.

Lauren Bacall, ameriška igralka, ki je bila poznana tudi po sultanskem pogledu, kot so ga poimenovali zaradi visokega loka obrvi.

Razkošne črne obrvi Elizabeth Taylor, so dajale kontrast njeni porcelanasti polti in rdeče obarvanim ustnicam. Resnično prava Kleopatra!

Audrey Hepburn in njene skrbno oblikovane obrvi so dajale videz drznosti in spogledljivosti, z dodanimi umetnimi trepalnicami pa je bil njen pogled še prefinjen.

Merilyn Monroe, ki je s svojim seksapilom, značilnimi platinastimi lasmi in rdečimi ustnicami, imela tudi, po mojem mnenju, tudi popolno oblikovane obrvi, ki so se kljub visokemu loku, končale v ravni konici.

Brooke Shields je dekle iz filma Plava Laguna, posnet leta 1980, hkrati pa ikona v 80ih, 90ih in tudi danes s svojimi divjimi in gostimi obrvmi.

Grace Jones je poleg manekenke in pevke tud Bondovo dekle, je prav tako ena tistih ikon, ki je svoje obrvi oblikovala z barvico v ozko in dolgo črto.

Madonna je skoraj ob vsakem svojem albumu spremenila tudi svoje obrvi in vsakič je postala njena sprememba trend. Hčerka Lourdes Leon je poleg očitne podobnosti, podedovala po mami tudi obrvi.

Drew Barrymore je odraščala v 90ih kot mnogo nas, ki smo si obrvi oblikovale v tanko in ozko črto. K sreči je tudi ta trend minil, a dokazi ostajajo.

Cara Delevingne ima tudi na modni pisti posebno mesto. Upornica, igralka in manekenka z mnogimi drznimi videzi in še bolj drznimi obrvmi.

Meni osebno so obrvi Care najbolj všeč, ker so goste in močne, ampak zaradi pretiranega puljenja v 90´, tako kot Drew, je moja oblika ostala bolj podobna Lauren.

Katera oblika je najbolj všeč vam oziroma katero imate, mi lahko napišete v komentar spodaj. Lahko se tudi pogovorimo o tem kaj se lahko naredi, da bi do čim bližje želeni obliki prišle 😉