Da Frame oblikovanje obrvi

Kako dolgo so obstojne podaljšane trepalnice?

Bi se rade poslovile od maskare, a vas skrbi da bodo podaljšane trepalnice zahtevale še več pozornosti?

Seveda je pomembna priprava trepalnice in lepilo, ki ga kozmetičarka uporablja – običajna doba lepila je do 4 do 8 tednov od nanosa, a to ni vse. Naše trepalnice in dlake imajo cikel rasti in prav ta cikel je največji faktor pri tem kako obstojno bo podaljševanje trepalnic. Vsaka trepalnica in dlaka gre skozi tri faze rasti:

1. Anagena faza rasti

Ali faza aktivne rasti trepalnice, ki traja od 30 do 45 dni. V tej fazi je približno 40% naših zgornjih trepalnic in 15% spodnjih trepalnic. Trepalnica in dlaka raste do neke dolžine in se potem ustavi. Te trepalnice prepoznamo po tem, da so videti tanjše in manj trdne kot ostale, zato se nanje ne pritrjuje umetne trepalnice.

2. Katagena faza rasti

Ali prehodna faza, ki traja približno 3 do 4 tedne, v kateri trepalnica neha rasti in se pripravlja na izpadanje. Trepalnico v tej fazi vidimo kot trdnejšo in debelejšo kot v anageni fazi. 

3. Telogena faza rasti

Ali faza mirovanja, ki lahko traja približno 100 dni ali več. Trepalnica v tej fazi miruje, ne raste več, a ostane pritrjena v folikel. Če se trepalnico v tej fazi izpuli, se izpuli tudi bunčico. Naraven proces pa bo trepalnico izrinil in jo nadomestil z novo trepalnico. 

Ker popolna obnova trepalnic traja med 4 in 8 tedni, je priporočljiva korektura (refil) klasičnega podaljševanja trepalnic po 3 ali 4 tednih. Že vsak dan izgubimo približno 4 trepalnice zaradi cikla rasti, vendar ima vsaka dlaka na telesu kot trepalnice različen (samosvoj) cikel rasti, kar je vzrok, da tudi umetne trepalnice različno izpadajo.