Da Frame oblikovanje obrvi

Zakaj je refil trepalnic pri vsaki drugačen

Dva pomembna dejavnika

1. Koliko naravnih trepalnic imaš

Vemo, da imamo na vsakem očesu med 90 do 120 trepalnic. Že to je precejšnja razlika. Nekatere imajo naravno gostejše trepalnice, druge ne.

Vemo tudi, da nam dnevno izpade 2 do 5 trepalnic, recimo 3 za lažjo predstavo. 

Torej:

  • po 1 tednu 21 trepalnic, 
  • po 2 tednih 42 trepalnic,
  • po 3 tednih 63 trepalnic,
  • po 4 tednih 84 trepalnic.

Če si ena tistih srečnic z gostimi trepalnicami, recimo 120 trepalnic na oko, bo refil po 3 tednih podoben refilu klientki z manj gostimi trepalnicami, recimo 90 trepalnic na oko. Slednja bo v tretjem tednu izgubila še dve tretjini trepalnic. 

2. Nega podaljšanih trepalnic

S tem, kar velikokrat slišim, da se trepalnic ne krtači in ne neguje, da jih ne bi prej izgubile – jih je škoda, se ne podaljšuje obstojnosti podaljškov, pač pa je to le nalaganje nečistoče, loja in makeup-a na foliklih trepalnic, kar lahko vodi le v zaplete z vnetji. Da vaše trepalnice ne bodo poškodovane s podaljševanjem, jih je potrebno čistiti, da se ne ovira njihove rasti. 

Od tega je odvisno tudi koliko časa in materiala bomo na refilu porabili.

Naj vam ne bo škoda trepalnic, škoda naj bo zapletov, ki lahko nastanejo, če se trepalnic ne neguje. Za zapeljiv pogled in prihranjen vaš čas negujte trepalnice, ker tudi če dobite za ceno refila lahko nov set, bo nov set lahko manjši, ker ob neustrezni negi, vaše trepalnice ne bodo primerne za podaljševanje. Namesto 120 le 90 in namesto 90 le 70.