Da Frame oblikovanje obrvi

Trik do »instagram« obrvi s kano

Ste opazili obrvi, ki so top trend zadnje čase tako imenovane »instagram obrvi«? Nekakšen ombre / fade učinek? Tudi pri barvanju in oblikovanju obrvi s kano se lahko naredi podoben efekt.

Ker dlačice obrvi pri korenu oz. pri nosu rastejo naprej ali navpično gor in ker je ta predel širok le kako petino obrvi, je videti tudi najsvetlejši oz. skromno poraščen. Naprej se rast dlačic spremeni in v večini rastejo ob koži, ena poleg (ali čez) drugo in to da večji volumen in kontrast. Zato je ta predel navidezno bolj izrazit in kljub temu, če imate v konici obrvi manj dlačic, izgledajo daljše kot res so, ravno zaradi rasti dlačic. Ob podrobnem pregledu se navadno ravno od konice proti korenu gostost obrvi veča oz. ima konica obrvi najmanj dlačic.

Da pri barvanju in oblikovanju obrvi s kano naredim »instagram« učinek in hkrati izgled najbolj simetričen, začnem kano nanašati po spodnjem robu in zadnjem delu zgornjega roba obrvi ter konici. Tam kano nekaj minut pustim delovati, medtem pa se lotim druge obrvi z enakim načinom. Potem se lotim srednjega dela, do korena in enako drugo stran. Nazadnje se lotim korena oz. predela najbližje nosu. Čas delovanja je tako na konici 20 minut, na srednjem delu 15 minut in sprednjem (korenu) 10 minut.

Pomembno je da na korenu kana učinkuje najmanj časa, zato da ni tistih močnih linij, kje se obrv začne, to je tisti »fade« učinek. Hkrati pa je tudi pri izpiranju kane s kože, enak zabrisan učinek. Simple, ne?!

Upam, da je bil članek zanimiv, če imate kakšen komentar pa kar gremo v debato. ?