Da Frame oblikovanje obrvi

Kako spodbuditi rast obrvi

Priznam, da sem tudi sama raziskovala to temo, od krem in serumov, ki obljubljajo spodbujeno rast obrvi, kot zelišča, olja in prehranska dopolnila, ki pripomorejo k pri krepitvi obrvi in trepalnic. Od vseh omenjenih pa sem poizkusila le dvoje. Mogoče sem prehitro obupala in se premalo stvari poizkusila, ampak odločila sem se za ti dve metodi, ker mi je za ricinusovo olje govorila že babica in je dar narave in taki produkti so mi všeč in serum zato, ker je kozmetika namenjena temu, da pridobi iz narave v skoncentrirani obliki najboljše za nego kože, telesa, las,… Kozmetika je definirana kot skupek snovi, ki pripomore k boljšemu izgledu ali vonju človeškega telesa.


Ena najbolj poznanih je ricinusovo olje, kater ima poleg dobrih lastnosti za kožo tudi spodbujajoč učinek na obrvi, trepalnice in lase.  katerega sem kupila v DMu in poleg prejela za lažje nanašanje še krtačko. Uporabljala sem ga vsaj enkrat dnevno, navadno pred spanjem, ker je olje, bi mi lahko stopil maskaro, zato sem ga tudi zjutraj nanašala samo ob dnevih, ko se nisem naličila. Pridno sem tako vztrajala dober mesec, ker menim, da po enem mesecu se učinek že mora poznati, enako kot pri kozmetiki, vedno jim dam en mesec poskusne dobe in če ni pričakovanega učinka, zadevo opustim. Po dobrem mesecu uporabljanja ricinusovega olja učinka nisem opazila.

Druga stvar, ki sem jo preizkusila je serum za rast trepalnic, sama sem ga nanašala na obrvi. Zakaj?! Ker je večina produktov, ki so na voljo za nego trepalnic ali obrvi, v končni fazi tudi las, dobri za tako trepalnice kot tudi obrvi. Serum je obljubljal daljše trepalnice, kar bi mogoče delovalo, vendar na obrvi ni imelo učinka.


Moje mnenje pri tej temi je tako, da do približno 13 leta starosti že dobimo polno poraščene obrvi in trepalnice. Ta oblika je podedovana in nanjo nimamo vpliva, zato je bolj pomembno kako to obliko negujemo. Če dam sebe za primer, ker sem imela goste obrvi kot deklica in si jih v srednji šoli začela močno pulit in oblikovat v tanko linijo, in tako nadaljevala kar precej let, mi zato ponekod niso več nazaj zrasle. Zdaj, tudi če si jih pustim 3 mesece neoblikovane, oblika ne bo nič bolj gosta, le nekaj daleč izven linije ali skoraj na veki, bo ven prikukalo.

Ampak, če ste tiste srečnice, ki imajo še vedno gosto poraščene obrvi, kljub puljenju, vas prosim da jih pustite rasti, do polne poraščenosti in potem obiščite salon ali nekoga, ki mu zaupate oblikovanje obrvi in se dogovorite za obliko, ki bo za vas najboljša.

Če je imela katera drugačne izkušnje in prepričanja, naj mi spodaj v komentarju napiše, res me zanimajo vaši pogledi na te stvari ?