Da Frame oblikovanje obrvi

Laminacija obrvi ali brow lift

Obrvi kot z modne revije ali modnega fotografiranja, take kot jih ima Cara Delevingne, so obnorele socialna omrežja. Lahko so goste, divje, štrleče ali lepo poglajene in šik.

Ampak kaj je laminacija obrvi oz. brow lift?

Laminacijo obrvi je postopek za oblikovanje obrvi, kjer z različnimi losjoni dosežemo, da obrvem spremenimo obliko ali dlačice spremenijo smer rasti. Podobno kot keratinsko vihanje trepalnic. Pri postopku se dlačice počeše v želeno smer oziroma naredi želeno obliko in potem z različnimi losjoni to obliko fiksira. Tako oblikovane obrvi naj bi obliko obdržale nekje do 6 tednov.

Oblikovanje obrvi z laminacijo

Postopek obljublja fiksirano obliko obrvi, kar pomeni še več prihranjenega časa pri vsakodnevnem urejanju in to je tisto kar je pritegnilo mojo pozornost, saj prav skozi ponavljam pri barvanjem obrvi s kano.

Izdelek sem preizkusila na sebi, tako kot ostale storitvah, ki jih ponujam, saj le tako lahko res vem, da je stvar kakovostna in učinkovita. Pregledala sem ponudnike in se odločila za Nizozemsko znamko.

Moj bog, mislila sem, da bom ostala brez obrvi!

Po dobrih 24 urah po postopku je se pojavila rdečica, oteklina, srbenje, izpuščaji in lišaji. Ker nikoli nisem imela alergij, je bilo zame to nenavadno, zato sem mazala z gelom, ki pomiri razdraženo kožo. V naslednjih dneh se je stanje samo slabšalo do te mere, da sem se bala da bom ostala brez obrvi. Otekle veke in obrvi – pogled čisto nesimetričen zaradi otekline, izpuščaji po celem obrazu in lišaji po obrveh in pod očesom, rdečica po obrveh in srbenje. Najprej sem jemala Telfast, potem sem jemala Claritine in poleg gela, mazala še s kremo za atopijski tip kože in čakala. Po 10 dneh se je stanje izboljšalo in ostal mi je samo še atopijski dermatitis, luščenje, rdečica po obrveh. K sreči so dlačice v obrveh ostale, kar me je precej skrbelo.

Ta izkušnja zagotovo ni osamljen primer, se pa tudi ne zgodi vsaki, zato je pomembno, da res dobro preverite h komu boste šli na tretma. Spodnje slike so moje in če ima kdo podobno izkušnjo in je v paniki, ji z veseljem svetujem kaj je pomagalo meni.